Vi saluför produkter ur Ydre-Grindens sortiment och har mångårig erfarenhet av service och montage. Här nedan finns ett axplock ur deras sortiment. Klicka på bilden eller besök www.ydre-grinden.se för mer information. Vi har även ett komplett sortiment av båspallmattor.
Ydre-Grinden har ett flertal modeller kortbås. Det numer vanligaste är modellen ROSA II, som är kraftigt konstruerat och har såväl sommar som vinterlåsning integrerat. Båda låsningarna är reglerbara med enkla handgrepp. Den kanske största fördelen med båset är att hela fronten är steglöst lutningsbar för att kunna passa olika storlekar på djur. För Dig som söker en kortbåslösning som håller Dina djur renare är ROSA II alternativet.
Frihängande liggbåsavskiljare är ett mycket vanlig val, särskilt bland mjölkproducenter. Delvis för att en viss flexibilitet finns vad gäller båsbredder, men även för att fria och lättarbetade ytor erhålles. Smidigt för den som ska lägga ut båspallmattor. Kombinationen av nedgjuten stolpe samt två frontrör och en nackbom bildar tillsammans med avskiljarna en stabil och tålig inredning. Motsvarande storlekar finns för ungdjur. Standardavskiljaren tillverkas av 60.3x3.65mm-rör.
Samma dimensioner har vi på vår nya frihängande förkortade avskiljare. En starkt efterfrågad produkt som vi nu har med i sortimentet, mycket lämpad för mjölkkor.
Ingen avskiljare blir dock stabilare och vridstyvare än en golvbultad avskiljare (särskilt förkortad - se nedan) därför är det en vanlig produkt bland besättningar av stora köttraskor eller tjurar. Dessa tillverkas av 60.3x3.65 eller 48.3x3.25 mm-rör för fullstora djur respektive ungdjur.
Pinnfronten är ett annat vanligt alternativ. Utförandet är kraftigast tänkbara med 2" (60.3mm) pluggade stålrör. Den tål hårda tag och har dessutom fördelen att djur som trängs i sidled inte behöver dra ut huvudet ur fronten utan endast lyfter på nacken och kan kliva åt sidan. Detta minskar foderspillet och håller djuren lugnare.
Vanligt i lösdrifter av olika slag är också nackbommen.
Den är reglerbar i höjd och djupled för bästa injusteringsmöjligheter. Den är naturligtvis också ett mycket kostnadseffektivt alternativ.
Många anser att den är värd att prova eftersom kostnaderna för nackbommen är närmast försumbara om man väljer att byta till annan front efter något eller några års drift. Nackdelen är möjligtvis att dominanta djur, ganska enkelt kommer åt att köra undan andra
Ydre-Grinden bygger boxar helt efter befintlig byggnad eller i kombination med nybygge. Boxarna görs ofta med tätade skivväggar mot gångar och med rörväggar mellan boxarna, men detta är till viss del en smaksak. Väggarna är öppningsbara åt båda håll och mycket enkla att hålla rena tack vare en högbeständig 15mm ECO-plastskiva.
Ny mjukare och komfortabel gummimatta från Kraiburg visades på mässan i Hanover
För mer information eller prisuppgifter kontakta Ingemar på 0932 -270 43, 070-572 70 43.